Yalnızlığa Ortak

Yalnızlık, gökyüzüne bakıp hayal kurmak gibidir. O hayaller hiç bitmez, ta ki son nefesimize kadar hep bir umut vardır o hayalin ucunda. Yapabileceğimizden fazlasını hayal ederiz. Mutluluğa doğru giden yollar hayallerde daha güzeldir sanki. Bulunduğumuz şartları güzelleştirmek için bir şeyler yapmaya başladık mı yoruluruz. Halbuki anın akışına kapılıp rüzgarın estiği yöne doğru gitsek her şey değişebilir belki. Yeni insanlar dahil oldukça hayatımıza birden yalnızlığa ortak bulmuş gibi hissederiz. Bazen de hayatımızdaki insanlar bizi yalnızlığa iter. O zaman varlıklarının zarardan başka bir değeri yoktur artık.
Hayattaki güzellikleri tatmak için paylaşmak gerekir. O paylaşımı yapabileceğimiz kimse yoksa o zaman hüzünleniriz. Yalnızlık neden güzeldir desem ‘çünkü tek kişiliktir’ diyen sesleri duyar gibiyim. Peki tek kişiyle paylaşım olmayacağına göre bir kişiye daha ihtiyaç vardır. Sevgiyi, aşkı, umudu, derdi, hayalleri, güzellikleri, hayatı paylaşmak için mutlaka bir yüreğe diğer bir yürek gereklidir. İşte insanoğlu yalnızlıktan bu yüzden yakınır. İnsan, istediklerini paylaşmaya değer birini bulamamaktan dolayı hep bir serzeniş içindedir. Buna ben de dahil.
Her hafta sonu geldiğinde neler yapsam acaba bugün dediğimde tek kişinin yapabileceği aktiviteleri gözden geçiririm. Yalnızlığıma ortak biri olsaydı hayatımda neler yapmazdık ki kim bilir.
Herkesin dileğidir  hayatı paylaşmaya değer birine rastlamak.
O zaman bu gece herkes adına bir dilekte bulunalım. En yakın zamanda her türlü anınızı, fikrinizi paylaşabileceğiniz kişiye rastlamanız temennisiyle.
Güzellikler sizinle olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar