Kendine Dair Günceler

 Yalnızlık senin tek çıkış yolun dedi dış ses.  Şimdiye kadar bedelini benimle ödediğin hazinenim senin. Herkes bir gün çıkıp gidecek hayatından. Yenileri girse de yer bulamayacaklar malesef. Zamanla anlayacaksın paylaşılamaz olduğumu. Çünkü paylaşılacak olsam kimse gitmeye çalışmazdı oysa...

Her insanın kendisine hatta en yakınına göstermediği derin bir hüznü vardır. Bu hüzün onun en korunaklı yanıdır. İnsan acısını, derdini, kederini, hayal kırıklıkların ne denli severse  o derece hafifletir yüreğine gelen ağır yükleri.. Benimki de öyle..

Sabahın ilk ışıkları aydınlanır aydınlanmaz yataktan fırlayıp koyuldum yola. Bugün bir başka güzeldi hava, yağmurdan sonraki toprak kokusu ve su damlalarıyla ıslanan güller yazın habercisiydi.. Kimse yoktu yürüyüş yolunda. Onca şey kaçırdıklarının farkında olmayan 5 duyusunu yitirmiş insanlar. Farkına varamadıklarından yaşam denen hengamenin içinde ordan oraya savrulan mekanikleşen zihniyet.

Hayattaki güzelliklerin farkına varabilen, yaşamınızı ıskalamadan yaşayabilen bireyseniz malesef farkındalığı olmayanlardan anlaşılmayı, iletişim kurabilmeyi beklemeyin. Bakış açılarınız aynı değil çünkü. Gülümseyebildiğinizi hayal edin bir an martının gökyüzündeki süzülüşüne, gül kokusunu ciğerlerinize çektiğiniz anki huzuru... Bunu kaç kişi yaşıyor sizden başka? Kaçı gerçekten kendini mutlu etmek adına olanca gücüyle savaşıyor? 

Paranın duygusal anlamda bir tatmin olmadığını bütün dünya anladı bir tek etrafımızdakiler anlayamadı değil mi? Çevremiz kaç kişilik? Bir, iki, üc ya da 10 küsur...Sayı arttıkça anlamsızlık da artıyor ve değer sıfırın altına iniyor. Matematiğe vurduğumuzda ortaya çıkan tablo ortada.. En sade, en basit, en doğal ve en akla gelmeyen seyler her zaman değerlidir gerçek insanin özünde. Samimiyetin dili olsa bütün dünya önünde eğilir diye bir söz vardır. İçtenliğin en etkileyici silahin aslında. Kasadaki kadının yorgun argın bakışlarını es geçemezsin ''Nasılsınız?'' diye sorduğunda verilen cevap, gözlerdeki ışıltı ve içten bir teşekkür bütün gününü güzelleştirmeye yeter de artar.

Ama o seni anlamayan, anlamaları işine gelmeyen, menfaatlerine uymadıkların...

ANLAYAMADIKLARINI YIPRATIRLAR!

Sen kimseye benzeme, bunun için de bir çaba içerisine girme. Bak bana. Kafamın içinde susmayan bir radyo 7/24  yayında. Hadi kalk yola koyul dediği an iş bitmiştir:)

Kendi var olabilmenin mücadelesini yaşadığın sürece vereceksin. Hayallerin için sanacaksın ama sen olduğun için kendin olduğun için hiçbir maske takmayıp yalnız kendini düşünüp zamanı kendine ayırdığın için SEVİLMEYECEKSİN!

Ne zaman kapını kendi gibi sana gelen, kendiyle olabilecekken seninle olmayı seçen, ve seninle birlikte evreni, gökyüzünü, yıldızları, ülkeleri, bilinmeyeni keşfetmek isteyen biri çalarsa o zaman bu sabahki yağmurdan sonra gelen toprak kokusu tadına varabilmen yakındır.

Laf lafı açıyor.. Akrep yelkovanı takipte.. Üretme zamanın...

Gidilecek yollarda deneyimleyeceğimiz güzelliklerde buluşmak dileğiyle..

Kendinizi sevin ve kendinize yetin.

Görüşmek üzere :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar