Ya sen ne kadar hazırsın?

Ardımdan yağmuru bereketimle getirdim sanırım. Birkaç gündür yağan bahar yağmurları nedeniyle hava serin. İnadına bu havada yürüyüşlerimi aksatmamaya direniyorum. İnadına yaşama asılmak bu heralde. Bir de kendi çapımızda aldığımız kararların arkasında durabilmek ise ayrı bir çaba istiyor.

Çoğu şey değişiyor sürekli. Kendinizden başlayıp bu değişime tanık olduğunuz anları bir bir getirin gözünüzün önüne. Şaşırmadınız değil mi:) Yönetilen ve kontrol edilen değil de yöneten ve kontrol eden rolüne geçtiğinizi anlayabilirsiniz. 

Farklılık yeniliktir, değişimidir yolculuktur aslında. Kendinize özgü yanınızı ortaya koymaya başlarsınız. Pencereden gökyüzüne gülümseyerek baktığınızı düşünün ve hayallere dalın. Nerede, kimle ve hangi koşullarda olduğunuzun pek de bir önemi yok bu durumda. Sadece kararlarınızı sağlam adımlarla verin ve uygulamaya başlayın. Kurulan her hayalin arkasında sağlam kararlarınız ve duruşunuz gizli.  Gülümseyin inadına. Bu da sizi güçlü ve özgüvenli biri olduğunuzun bir göstergesidir. Sizinle ilgili olmayan kişilerden, olaylardan, sorunlardan ve kaostan kaçın. Hiçbir olumsuz fikri üzerinize alınmayın, çünkü bunların hiçbirinin sizinle ilgisi yok. İyi bir gözlemci olmanın birden fazla olumlu ve faydalı tarafları var. Dikkatle gözlemleyin etrafınızı. Göreceksiniz ki kendinizden başka bir şeyle ilgilenmediğinizde her şeyin değiştiğini fark edeceksiniz. Hemen olmasa da sabırla bekleyin. Ruhunuzu ve bedeninizi terbiye etmeye başladığınızı göreceksiniz.

Kitap okuyun bolca. Sadece kitapla da kalmayın doğayı, insanları, hareket eden her şeyi okumaya başlayacaksınız zamanla. Size iyi gelen şeylerin bir başkasına da yararlı olduğunu göreceksiniz. Yaşam paylaştığımız sürece devam eden bir devinimsel yolculuk. Fikirlerimi sizlerle buluşturmam da öyle. Ben tuşalara dokundukça haz ve keyif alıyorum. Siz de  hoşunuza giden bir eylemi yaparken bakın bakalım benzer duygularını hissediyor musunuz?

Son olarak gerçekten yaşıyor musunuz? Bu sorumu lütfen yanlış anlamayın. Maddi şeylerden bahsetmiyorum özellikle. Bunun haricinde yaşam standartlarınıza göre bir hayatı sahip olduklarınızla nasıl sağlıklı ve huzurlu bir seviyeye ulaştırabilirim düşüncesini bırakıyorum aklınıza? Dertler her zaman bizimle. Ama bir yaşam da var yaşanması gereken. Siz ne kadar hazırsınız size sunulan hayatı yaşamaya?

Bol keyifli anlar dilerim...

Seda

Yorumlar

Popüler Yayınlar